ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU ®
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar! M. Kemal ATATÜRK

Gürçağ'da Yaşam

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULUMUZDA “YAŞAM”

Anaokulumuzda öğretilerin hepsi yaşamla ilgilidir. Bunların çocuklara bir şekilde öğretilmesi gerekir. Bu amaçla;

• Araştırma ve gözlemlemeyi,
  • Farklı kültürleri tanımayı,
  • Tanımlama, özetleme, ifade etme becerisi geliştirmeyi,
  • Günlük yaşamdaki temel kavramları kavramayı ve uygulamayı,
  • Nesnelerin özelliklerini, doğadaki fiziksel olayları sezmeyi,
  • Yaparak, yaşayarak öğrenmeyi,
  • Gözlem ve deney yapmayı,
  • Akıl yürütme problem çözme becerilerini,
  • Neden sonuç ilişkisi kurabilmeyi,
  • Karar verme ve başarıya ulaşmayı,
  • Farklı bakış açısıyla düşünmelerini,
  • Varlıkların bizim için ne ifade ettiğini kavramayı,

Kısacası; yaşamı öğreneceği bilgi ve davranışı kazandıracak bir program hazırlayarak, sevgi, saygı, güven, sorumluluk, adil olma, paylaşma, özgüven, hoşgörü, nezaket, farklılıklara saygı, yardımlaşma vb. duygularını geliştirme gibi değerler eğitimini vermeyi amaçlıyoruz.

Çocuklarımız güne; aktif olarak kendi seçimleri doğrultusunda başlattıkları serbest zaman etkinlikleri ile; yaparak, yaşayarak, yaratarak, araştırarak, sorgulayarak, düşünerek, planlayarak, keşfederek "öğrenmenin" keyfini ve ayrıcalığını yaşarken, öğretmenlerimiz de ilgileri doğrultusunda onları yüreklendirmenin, rehberlik etmenin ve gelişimlerini gözlemenin mutluluğunu yaşarlar.

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULLARI olarak amacımız; çocuklarımızın gelişimini destekleyecek ve etkin öğrenmelerini sağlayacak doğru ve güvenli "ortamları" oluşturmak, onların gelişimlerini gözlemek ve değerlendirmektir.

Sıralama, sınıflandırma, eşleştirme, gruplama, dil, sayı, zaman, alansal ilişkiler, temsil etme, sosyal ilişkiler gibi kavramlar temel deneyimler yoluyla çocuklara kazandırılır. Temel deneyimler kendi içinde detaylandırılarak, grubun ilgi ve seviyesine göre geliştirilir.

İlgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda gelişimini sürdüren çocuklarımız, eğitim programı çerçevesinde tüm gelişim alanlarında da desteklenerek çok yönlü gelişimlerini tamamlama fırsatı bulur.

Hazırlanan eğitim sürecine, etkin ve düzenli bir şekilde katılan çocuklarımız; ne istediğini bilen, sebep-sonuç ilişkileri kurabilen, sorgulayan, araştıran, düşünen, planlayan, uygulayan, üreten "bireyler" olma yolunda sağlam temeller oluşturarak yaşamlarına devam ederler.

ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİ İÇİN NEDEN ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU?

Sürekli kendini yenileyen bir okul,

Dış etkenlerden uzak, güven içinde bir okul,

Zevkli bir öğrenme ortamı içinde, mutlu oldukları bir okul,

Yabancı dili iyi öğreten ve bir program dahilinde öğrendiklerini uygulayabildikleri bir okul,

Yapılandırıcı bir eğitim anlayışı içinde, interaktif eğitimi ve Teknolojiyi takip edebildikleri bir okul,

Öğrenci başarısının öğrencinin bulunduğu ortamdaki mutluluğu ile doğru orantılı olduğuna inanılan bir okul,

Çocuğa iyi bir kişilik ve özgüven kazandıran bir okul,

Sevginin paylaşıldığı ve yaşandığı bir okul,

Çocuğunuzun baskı olmadan, kişisel, fiziksel ve zihinsel yeteneklerinin tespit edilip geliştirildiği bir okul,

Her öğrencinin ve velinin özel olduğu bir okul,

Çocuğun hayatında önemli bir yer tutan paylaşmak, yardımlaşmak ve arkadaşlık ortamının var olduğu bir okul,

Her velinin beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap bulabildiği bir okul,

Eğitimde kendini kanıtlamış, sürekliliği olan eğitimcilere sahip bir okul,

Zoru başarmaya odaklanmış, öğrencilerini öğrenen öğretmenlerin bulunduğu bir okul,

Öğrencisine öğrenmeyi öğreten bir okul,

Düşündüklerini ertelemeyen ve hemen yaşama geçiren bir okul,

Öğrencilerinin toplumsal olaylara ve çevreye duyarlı yetiştirilmesi gerektiğine inanan bir okul,

Herkesin öğrenme yeteneğinin olduğuna ve bunu ortaya çıkaracak doğru yöntemin bulunması gerektiğine inanan bir okul,

Kısacası Eğitim sektöründe, örneklerinden her zaman bir adım önde olmak için

Değerlerini KALİTE, ÇAĞDAŞLIK, GÜVENİLİRLİK, ORİJİNALLİK, BAĞLILIK VE TAKIM ÇALIŞMASI olarak belirlemiş bir kurumdur.

UNUTMAYIN Kİ OKUL, HAYATA HAZIRLANIŞ DEĞİL HAYATIN KENDİSİDİR.

0312 240 08 05 - gurcag@gurcag.k12.tr
ADRES: YAŞAMKENT MAH. 3072. SOKAK NO: 43-45 ÇANKAYA-ANKARA