ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU ®
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar! M. Kemal ATATÜRK

18-22 MAYIS 2020 Etkinlikleri

18 MAYIS PAZARTESİ

Güzel Çocuklarım,

19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a geldiği gündür. Ulusal bayram günümüzdür. Her yıl 19 Mayıs günü Gençlik ve Spor Bayramımız yurdun her yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Bu yıl okulumuz da kutlayamiyoruz fakat hep birlikte zoomda bandırma vapuru yapmaya ne dersiniz?
*İhtiyacımız olan malzemeler= 1 adet renkli A4 kağıdı, makas ve boya kalemleri..
Ailemiz yardımı ile aşağıdaki 4'lüğü ezberleyelim. Bayramda hep birlikte söyleyelim..

ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINDA

Bir gemi yanaştı Samsun’a
sabaha karşı
Selam durdu kayığı,
çaparası,takası,
Selam durdu tayfası.

19 MAYIS SALI
Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı.
19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları İstanbul’dan Bandırma vapuru ile Samsun’a gelmiştir.
Her yıl 19 Mayıs günü Gençlik ve Spor bayramımız yurdun her yanında törenler ile kutlanır.Aşağıda görmüş olduğunuz Bandırma Vapuru resminin çizgilerini tamamlayalım ve sonra istediğimiz renklerde boyayalım.

20 MAYIS ÇARŞAMBA

Sevgili miniğim, bugün senin günün...
Ailen ile birlikte bisiklete binebilirsin, sokak hayvanlarına su ve yemek bırakabilirsin,top oyunları oynayabilirsin, uçurtma uçurabilirsin, paten kayabilirsin, frizbi oynayabilirsin, bir ağaç altında en sevdiğin kitabın resimlerine bakabilirsin ve parka gidebilirsin.

Ailen ile doğa yürüyüşü yaparken bol oksijen ve D vitamini almayı sakın unutma; bu sana kendini iyi hissettireceksir. Doğada gördüğün dikkatini çeken şeyleri sırt çantana koymalısın. Bunlar taş, yaprak, kopmuş çiçek, dal parçası olabilir. Eve geldiğinde sırt çantandaki topladığın ürünleri bir kavanoza güzelce dizmeli ve bugüne özel hayıra olması için <<Bahar Kavanozunu>> tasarlamalısın. Bahar Kavanozunu sürekli görebileceğin bir yere koy ki her gördüğünde geçirdiğin güzel günün aklına gelsin. Ve kavanoza baktığında unutma doyasıya eğleneceğin günler çok yakın. Günün nasıl geçtiğini çok merak ediyorum. Neler yaptığını anlatan kısa bir video veya fotoğraf kareleri bekliyorum. Mutluluk ve eğlence seninle Olsun..

21MAYIS PERŞEMBE
Bilmeceler çocukların eğlenerek öğrenmeleri ve düşünce becerilerini geliştirmeleri için önemlidir.Çocukların olaylara farklı bakış açılarını geliştirmesini ve problem çözme becerisini de geliştiren bilmeceler çocukların sürekli oynamak isteyeceği oyunlardan biridir.Verdikleri farklı cevaplar onların ne kadar büyük bir hayal dünyalarının olduğunu da gözler önüne serecektir.
*Uyurken hırıldar konuşurken mırıldar(Kedi)
*Evi var adresi yok,evinde eşyası yok(Kaplumbağa)
*Gökte gördüm bir köprü,rengi var yedi türlü(Gökkuşağı)
*Dumanı tüter,isterse gider,balık değildir,denizde yüzer(Gemi)
*Uzun yoldan kuş gelir,ne söylese hoş gelir(Mektup)
*İnek verir bizlere,afiyet olsun sizlere(Süt)
*İki kapaklı,çok yapraklı,içinde bilgi saklı(Kitap)

22 MAYIS CUMA
Sevgili çocuklarım,
Bugün dikkatinizi çok çekecek olan bir deney yapmaya hazır mısın?

Deneyin Malzemeleri; 1.5 su bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı su, karıştırmak için kap.

Deneyin Uygulanışı  ; Su ve nişastayı güzelce yoğuruyoruz. Kıvam aldıktan sonra bir elimize karışımdan alıyoruz, diğer elimizle tabaktaki karışıma dokunuyoruz ve aradaki farkı gözlemliyoruz.  Karışımımızın hangi durumda katı, hangi duruma sıvı olduğu hakkında sohbet ediyoruz. Yapışkan Karışımımızla oynayarak eğlenceli vakit geçiriyoruz.

0312 240 08 05 - gurcag@gurcag.k12.tr
ADRES: YAŞAMKENT MAH. 3072. SOKAK NO: 43-45 ÇANKAYA-ANKARA